Trainingen

 

De schaakvereniging besteedt veel zorg aan trainingen. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers voor schakers op allerlei verschillende niveaus. Er zijn verschillende vormen van trainingen die zowel individueel als aan groepen wordt gegeven.

Stappenmethode
De stappenmethode is de officiële leermethode van de KNSB. De opleiding is gebaseerd op het aanleren van facetten van het schaakspel die steeds kunnen worden geoefend door het maken van opgaven. Na elke stap is het mogelijk om een schaakdiploma te halen.
Meer info >>

Individuele training
Dit komt neer op persoonlijke begeleiding. Afhankelijk van de speelsterkte wordt in overleg met de betrokkene een plan van aanpak vastgesteld. Bij individuele begeleiding wordt van de betrokkene ook gevraagd om thuis opgaven te maken of stof uit te werken.
Meer info >>

Groepstraining
De groepstrainingen worden gegeven op verschillende niveaus. De groepstrainingen kennen ook verschillende vormen. Daarbij komen veel aspecten aan bod zoals openingen, middenspel en eindspel. Maar ook andere elementen zoals strategie en tactiek passeren de revue.
Meer info >>

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot
Eric Bies, tel. 0343 – 415521
Amanda de Jong-Hijweegen, tel. 06-24414496