2009

De Regenboog wint schooldamkampioen

08-04-2009 - Op woensdag 8 april werd het schooldamkampioenschap gehouden. Plaats van handeling was de Openbare basisschool De Werkschuit die haar locatie ter beschikking had gesteld. De opzet van het kampioenschap was iets gewijzigd. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er geen apart individueel kampioenschap voor leerlingen uit groep 6 en lager gehouden maar een teamkampioenschap voor groep 6 en lager. Het organisatiecomité had hiertoe besloten omdat het accent de afgelopen jaren teveel kwam te liggen op het individueel meedoen, terwijl het om teamsport gaat.

De opening van het toernooi was iets vertraagd. Dat kwam omdat er ook een korfbaltoernooi in Cothen was. Enkele teams moest zich haasten om nog een beetje op tijd te zijn. Met ruim tien minuten vertraging konden we aan het kampioenschap beginnen.

In het hoofdtoernooi, de A-categorie, maakte de Regenboog als een van de favorieten haar rol volledig waar. Halverwege het kampioenschap had het team een voorsprong van vijf punten opgebouwd en gaf deze ook niet meer uit handen. Alleen de Wegwijzer 1 en het Baken 1 wisten een remise af te snoepen. Met 18 matchpunten uit tien wedstrijden werd het team, bestaande uit Tim Reijnders, Pim Plantinga, Jennifer van Dalen, Gijs Ester en Michel van Ravenhorst overtuigend kampioen. Het tweede team van De Regenboog 2 maakte het feest compleet door beslag te leggen op de tweede plaats. Derde plaats was voor het team van De Wegwijzer 1.

De topscoorder deze middag werd de eerste bordspeler van de Regenboog 1. Met een honderd procent score sleepte Tim Reijnders de topscoorderstrofee in de wacht.

In de B-categorie voerden de twee teams van Het Baken de boventoon. Het verschil zat ‘m in de eerste ronde waar beide teams tegen elkaar moesten. Het onderlinge duel werd door het eerste team gewonnen, de rest van de te spelen wedstrijden werden door beide teams gewonnen. Daarmee eindigde Het Baken 1 op de eerste plaats, op twee punten gevolgd door het tweede team. De Regenboog 1 legde beslag op de derde plaats.

In deze categorie waren er twee topscoorders te weten Bas Dijkstra (Het Baken 1) en Jimmy van Seggelen (Het Baken 2).

De bekers werden uitgereikt door mevrouw Spanjer die hiervoor speciaal naar de Werkschuit was gekomen. Aan het einde van de dag gingen alle deelnemers tevreden en met een herinneringsvaantje naar huis.