Gezellige laatste schaakavond van het jaar

23-12-2014 Iedereen had wat lekkers meegenomen voor bij de koffie en de borrel zodat de sfeer de laatste schaakvond er al gelijk goed inzat.
Na eerst uitgebreid koffie gedronken te hebben met daarbij een flink stuk van de zelfgemaakte “tulband” van Ruud begonnen we aan de snelschaakavond. Vijf ronden van 2*10 min p.p.

We begonnen met een oneven aantal, maar daarna kwam gastman Koeresh meedoen. Tijdens een snelschaakavond vinden er altijd wat onverwachte uitslagen plaats. Dit keer kon Jeroen niet weer zo‘n spetterend optreden geven als de laatste keer…mogelijk waren we nu toch gewaarschuwd. Koeresh was een waardige invaller en won twee van zijn drie partijen.
Rob probeerde zijn tegenstanders nog om te kopen met een glas wijn, maar dit had een averechts effect. Er was een brede middenmoot zodat elk slippertje veel effect had.

In de top probeerden achtereenvolgens Frans, Frank en Ruud om Eric te laten struikelen. Geen van allen lukte het.
Om de tweede plek werd nog zwaar gevochten door Frank en Frans. Na een grote afruil / combinatie kwam Frank er achter dat hij een stuk minder had. Hij bleef echter druk uitoefenen op de koningsstelling van Frans die daarop een mat in 1 over het hoofd zag. Hiermee was de strijd om de twee plek ook beslist.

Dit geeft de volgende eindstand:
1. Eric Bies 5
2. Frank de Jong 3½
3. Ruud Jordan, Frans van Amerongen, Koeresh, Driekus Jacobs 3
7. Marijke Looman 2
8. Roelie van Gooswilligen, Jeroen Bensmann 1
10. Rob Speijers :-) veel plezier gehad

sv Doredenkers wenst iedereen prettige feestdagen en een goed uiteinde, we zien elkaar weer op 6-jan 2015!