2005

Zomerse temperaturen bij damkampioenschap

01-06-2005 – Het late tijdstip van het kampioenschap maakte de kans op mooi weer een stuk groter. Dat hebben we ook gemerkt. Het lekkere weer zorgde voor warme temperaturen. De spanning achter de borden zorgde, zo leek het wel, voor een aantal extra graden.

In poule A van de voorronde werd De Regenboog 1 met een maximale score ongeslagen eerste. Van de 20 individuele partijen wonnen zij er 17, slechts drie gingen er verloren. De strijd om de tweede plaats was enorm spannend. De Wegwijzer 1 en Het Baken 1 eindigen gelijk in zowel de matchpunten als de bordpunten. Ook het onderling resultaat was gelijk dus ging het om het resultaat van de eerste drie bordspelers. Die viel in het voordeel uit van De Wegwijzer 2.

In Poule B won De Wegwijzer 1 met dezelfde score als de winnaar in poule A. Dat belooft wat voor de finale. De tweede plek ging naar De Windroos 2 dat alleen de wedstrijd tegen De Wegwijzer 1 verloor.

In de finale waren, gelet op hun optreden in de voorronden, de teams van De Regenboog 1 en De Wegwijzer 1 de favorieten voor de titel. Nadat beide teams hun eerste wedstrijd in die finale hadden gewonnen, moesten zij het in de tweede ronde tegen elkaar opnemen. Na een spannende wedstrijd won het team van De Wegwijzer 1, bestaande uit Sander, Fedde, Joni en Darren, met 6-2 de onderlinge wedstrijd en werd daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. In de laatste ronde wist De Windroos 2 de nieuwe kampioen nog een punt af te snoepen en versloeg de Regenboog 1 het tweede team van De Regenboog.

Eindstand.
1. De Wegwijzer 1
2. De Regenboog 1
3. De Windroos 2
4. De Wegwijzer 2.