Nieuwe koploper na vierde ronde

16-12-2014 Na een training over mat in twee en een lekker gebakje vanwege een aantal verjaardagen was het tijd voor de vierde ronde van de interne competitie.

Vierde ronde
Frans en Eric stonden gedeeld eerste. De eerste partij verloor Frans al snel materiaal waarna Eric afwikkelde naar een gewonnen eindspel met een stuk meer. De tweede partij stond Frans gelijk onder druk en wit had wat verborgen dreigingen in de stelling gebouwd. Toen Frans dacht een pion te kunnen pakken, sloeg Eric onverwachts met het paard op f7. In de afwikkeling kwam Eric een kwaliteit voor. Zijn stelling was echter veel actiever en met torens en lopers in de aanval werd het materiele voordeel snel groter. Hierdoor is Eric nu alleen koploper met vier achtervolgers op een punt.

Driekus en Jeroen leken aan elkaar gewaagd maar Driekus was veel gehaaider en pakte steeds wat materiaal in beide partijen wat voldoende was voor de winst.

Rob en Ruud vielen aan met alles wat ze hadden. Hierdoor stond het bord in vuur en vlam en was het lastig taxeren wie er voordeel had. Ruud bleef het doelgerichts en wist Rob twee keer te verslaan.
Tenslotte waren er bij de laatste partij vier dames druk bezig. Ook hier won de ervaring en pakte Roelie tijdig steeds wat materiaal.

De uitslagen:

  • Frans van Ameringen – Eric Bies 0 – 1
  • Ruud Jordan – Rob Speijers 1- 0
  • Roelie van Gooswilligen – Marijke Looman 1- 0
  • Jeroen Bensmann – Driekus Jacobs 0 -1
  • bye voor Frank de Jong en Joop Zumbrink

 

 

Dit geeft de volgende tussenstand:
1. Eric Bies 3½
2. Frans van Amerongen, Frank de Jong, Ruud Jordan, Roelie van Gooswilligen 2½
6. Jeroen Bensmann, Marijke Looman, Joop Zumbrink, Driekus Jacobs 1½
10. Rob Speijers ½

Dinsdag 23-dec is de laatste schaakavond van dit jaar. Deze avond zullen we gaan snelschaken.
Belangstellenden kunnen om 20:00 uur binnen lopen.
(Dinsdag 30-dec is er dus geen schaken.)