Verslag 2007

Jesper Nederlof uit Gorinchem heeft de tweede editie van het Krommerijn Schaaktoernooi gewonnen.

Als hoogste ratinghouder was hij favoriet voor de titel, een rol die hij volledig waarmaakte. Met een hoge score van 6,5 uit 7 bleef hij de nummer twee 1,5 punt voor. Alleen IJntze Hoekstra uit Zeist wist Jesper een half puntje te ontfutselen. Pim Ydo uit Utrecht legde beslag op de tweede plaats en derde werd Marcel Schroer uit Woerden.

De organisatie was blij verrast door het hoge aantal deelnemers dat op het toernooi was afgekomen. Ruim 120 deelnemers streden in een ontspannen en sportieve sfeer om de vele prijzen. Aan het Krommerijn Schaakoernooi is standaard een thema verbonden. Dit keer was dat Mikhail Tal. In het programmaboekje was veel te lezen over de “tovenaar uit Riga”. Zo ook in de agenda die speciaal was gemaakt en waarmee alle deelnemers werden verrast. Met diverse Tal-opgaven konden diverse prijzen worden gewonnen.

De verenigingsprijs werd dit jaar gewonnen door schaakvereniging Leudal. De Limburgse vereniging scoorde met de vier hoogst geëindigde spelers een percentage van 75 en wonnen daarmee voor hun vereniging een schaakklok.