Verslag 2011

COLIJN WAKKEE WINT 6E KROMMERIJN SCHAAKTOERNOOI

10-12-2011 - Het weer was ons beter gezind dan vorig jaar. Moesten de deelnemers toen soms glijdend hun weg naar het Revius vinden, nu kwam zelfs de zon af en toe door. Het toernooi werd voor de laatste keer op deze locatie gehouden omdat het Revius aan het begin van Wijk bij Duurstede een spiksplinter nieuw gebouw gaat betrekken dat begin februari komend jaar zal worden opgeleverd.

De bijna honderd deelnemers zorgden voor een gezellige ambiance in het Revius. In een ontspannen sfeer werd de strijd met elkaar aangegaan en om de prijzen gestreden. Daarnaast waren er drie extra prijzen te winnen die gerelateerd waren aan het thema van het toernooi. Dit keer was het thema Samuel Reshevsky.

De strijd om de eindoverwinning bleef tot de laatste partij gehandhaafd. In die laatste ronde moest Marcel Schröer uit Woerden, met vijf punten koploper, het opnemen tegen Tjerk Hacquebord die op vier en een halve punt stond. Marcel had aan een half punt genoeg om het toernooi te winnen maar ging in de laatste ronde onderuit tegen de speler van Moira Domtoren. Daarmee kwam Tjerk op vijf en een halve punt. Omdat Colijn Wakkee (ASV Nieuwegein) zijn laatste wedstrijd won, kwam hij ook op vijf en een halve punt. Met de winst in zijn onderlinge partij tegen Tjerk bracht Colijn Wakkee deze zesde editie van het Krommerijn schaaktoernooi op zijn naam. Tweede werd Tjerk Hacquebord en de derde plaats was voor Marcel Schröer.

De jeugdgroep werd gewonnen door Hidde Heida van de Doredenkers, tweede werd Bryan de Kruijf uit Houten en derde werd Layla Jongeneelen ook van de Doredenekrs.

De strijd om de verenigingsprijs was een spannende. Het verschil tussen de nummer één en vier bedroeg slechts anderhalf procent. De overwinning ging dit jaar naar Nieuwegein dat met een percentage van 64 de schaakklok won.

Zoals gememoreerd waren er ook speciale prijzen gerelateerd aan het toernooithema. Dit keer was het thema Samuel Reshevsky. Velen kennen wel zijn naam, maar niet zijn daden. Het programmaboekje stond weer vol met artikelen over Reshevsky zoals zijn biografie, toernooiprestaties, interviews, partijen etc.

De speciale prijzen gingen naar Cees Samsom (de lamp), Gosse Kaastra (de taart) en Bab Wilders (de kaars).