09-12-2016 Ook deze wedstrijd was een aantal weken uitgesteld. Op de wedstrijddag zelf had de tegenstander helaas een zieke speler. Vlak voor het starten van de wedstrijd moest een van onze eigen spelers weg. Hierdoor zouden we twee legen borden hebben. De teamleiders besloten daarop hetzelfde bord leeg te houden.

Op bord 8 waren Driekus en z‘n tegenstander bijna aan het snelschaken. Als snel werd hier de remise getekend, 0.5-0,5. Joop had een lastige stelling. Gaandeweg werd het steeds lastiger, 0,5-1,5. Bij Roelie ging het lang gelijk op totdat ze wat materiaal verloor, 0.5-2,5. Dat zag er na twee uur schaken niet zo goed uit ook omdat er maar 7 bordpunten te verdelen waren. Op de overige borden kon gelukkig nog veel gebeuren.

Pier kon er niet door komen en kwam in een lastig en gelijk staand eindspel, 1-3. Op het eerste bord had Eric al vroeg een pion gewonnen en had deze meegenomen naar een eindspel. Hij moest even zoeken naar een winstplan en vond een manier om verder te komen. Zijn tegenstander zag te laat dat hij daarbij zijn paard ging verliezen, 2-3.

En toen kwam het aan op Frans en Frank. De tegenstanders van beiden waren in grote tijdnood. Hun “start” bedenktijd was op en ze moesten het doen met de 10 seconden die ze er per zet erbij kregen.
Frank had op dit moment een iets betere stelling en hij won al snel materiaal doordat z‘n tegenstander het niet meer kon overzien. Frans had wat dreiging en druk op de zwarte stelling, maar geen concrete winst. Sterker nog zijn tegenstander stond 2 kwaliteiten voor en het leek een kwestie van “tijd”. Ook hier kon de tegenstander niet overweg met de tijdsdruk en ging “achteruit” schaken en uiteindelijk door de vlag tegelijkertijd met de tegenstander van Frank. Het werd hierdoor ineens 4-3 voor de Doredenkers!

De gedetaillerde uitslag:

Doredenkers 1 Het Kasteel 2
4,0 3,0
1. E. Bies (Eric)(z) Jos Bakker 1 0
2. P. Jaarsma (Pier) Arjan Temmink 0.5 0.5
3. N.O. N.O. 0 0
4. F. van Amerongen (Frans) Hans Weerdenburg 1 0
5. J.A.M. Zumbrink (Joop) Jack van Gils 0 1
6. F. de Jong (Frank) Gerrit v.d. Krift 1 0
7. R. van Gooswilligen (Roelie) Nico van Gils 0 1
8. D. Jacobs (Driekus) Mimoun el Mujadi 0.5 0.5

De huidige stand en alle uitslagen zijn hier te vinden.

Dinsdag 16-02-2016 is er beperkt schaken voor de senioren. Op donderdag 18-02-2016 speelt Doredenkers tegen Doorn-Driebergen.