2008

Volle bak bij het damkampioenschap

06-04-2008 - Het was bijzonder druk in de aula van De Klimop. Veel dammers en damsters hadden zich opgegeven voor het kampioenschap. Vooral het individuele kampioenschap was druk bezet. In het totaal deden er 90 deelnemers mee, waarmee de aula ook wel vol was.

Teamkampioenschap
Aan het kampioenschap voor teams deden 12 teams mee. Er moesten eerst voorronden worden gespeeld waarvoor de teams in twee poules werden ingedeeld. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de finale.

In poule A nestelde de Regenboog 1 zich direct aan kop en stond deze positie ook niet meer af. Met een 100 % score bereikte zij de finale. De strijd om de tweede finaleplaats was nog wel een spannende. In de laatste ronde moesten De Wegwijzer 2 (6 punten) en de Regenboog 3 (5 punten) tegen elkaar en De Regenboog 3 wist op de valreep de finale te halen.

In poule B was het ook behoorlijk spannend. Na een nederlaag in de eerste ronde zette De Windroos 1 orde op zaken met vier overwinningen op rij. Daarmee bereikte zij als eerste de finale. De Wegwijzer 1 was met de Het Baken 1 in de race voor de tweede plek. Hier was het uiteindelijk Het Baken 1 dat mee een 5-3 overwinning naar de finale ging.

Nadat De Windroos 1 en De Regenboog 1 allebei hun eerste finalewedstrijd wonnen volgde de crash in de tweede ronde. De spanning was te snijden in het onderlinge duel. Uiteindelijk was het De Windroos 1 dat met de kleinst mogelijke overwinning won (3-5). Beide teams maakte in de laatste ronde geen fout waardoor het team van de Windroos, bestaande uit Stijn Albers, Lorenz Brethouwer, Jordi van de Lugt en Marijn Soeterbroek het kampioenschap won. Tweede werd De Regenboog 1 en de derde plek was voor Het Baken 1.

De topscoorder deze middag werd Pim Plantinga van De Regenboog 1 die al zijn partijen won en zo 18 punten voor zijn team scoorde.

Individueel kampioenschap
Aan het individuele kampioenschap deden 40 deelnemers mee. Omdat het indelingsprogramma het had begeven, moest alles met de hand worden ingedeeld. Er werd in de voorronden in acht poules gespeeld. Alle winnaars gingen naar de finalepoule, de nummers twee gingen naar de tweede finalepoule enzovoort. Er waren uiteindelijk vijf finalepoules.

In de finale poules moest er eerst één partij worden gespeeld. De winnaars plaatsten zich voor de eerste vierkamp, de verliezer voor de tweede vierkamp.

In de strijd om het kampioenschap gingen Jari en Jennifer gelijk op. Beiden wonnen hun eerste twee partijen. In de laatste partij moesten ze tegen elkaar, een echte finale dus. Onder grote belangstelling van veel toeschouwers wist Jari het onderlinge duel in zijn voordeel te beslissen en werd kampioen. Jennifer werd tweede en Rahem legde beslag op de derde plaats.