2014

De Wegwijzer ongeslagen kampioen

26-02-2014 – Na het overlijden van Louis Hijweegen was er vorig jaar geen kampioenschap. Kees van Houten van het organisatiecomité stond daar kort bij stil en opende het toernooi.
Ditmaal waren we te gast bij ‘t Palet.
Er waren bij de aanvang van het toernooi enkele teams verkeerd ingeschreven en door ziekte viel er een team uit. De oorspronkelijke indeling van beide categorieën veranderde hierdoor wat.

A-categorie
In de A-categorie won De Wegwijzer 1 overtuigend het kampioenschap. Met vijf overwinningen werd het team ongeslagen kampioen en plaatste zich daarmee voor het provinciale kampioenschap dat in maart wordt gehouden. De strijd om de tweede en derde plaats was spannend en werd in de laatste ronde beslist. De Regenboog 1 werd tweede en ‘t Palet 1 werd derde.
In de A-groep was de topscoorder Lars van Bemmel van de Regenboog die 5 uit 5 haalde.

B-categorie
In de B-categorie bleek na de tweede ronde dat een team van de Regenboog in de verkeerde categorie was ingeschreven. Dit team won al zijn wedstrijden.
Het organisatiecomité besloot daarom twee eerste plaatsen uit te delen omdat de spelers van het team er tenslotte niets aan konden doen.
Er was zodoende een eerste prijs voor de Regenboog 1. Achter de Regenboog waren De Windroos 1 en De Horn 1 gelijk geëindigd in matchpunten en bordpunten. In de toernooiregels stonden nog enkele regels wat te doen in z‘n geval, hierdoor werd de Windroos 1 tweede, maar kreeg nu dus ook een eerste prijs.
De Horn 1 kreeg de tweede prijs en De Horn 2 de derde prijs.

De topscoorder was hier Nils Hanssens van De Horn 2(!).
(Voor de topscoorders prijs waren de spelers van de Regenboog 1 nu uitgesloten.)

De Eindstand:

  A-Cat (groep 7/8)
  Naam matchpunten 

 1. De Wegwijzer 1 10
 2. Regenboog 1 7
 3. ‘t Palet 1 6
 4. ‘t Baken 1 5
 5. De Windroos 1 2
 6. ‘t Palet 2 0
  B-Cat (groep 5/6)
  Naam matchpunten 

 1. Regenboog 1 10
 1. De Windroos 1 6
 2. De Horn 1 6
 3. De Horn 2 4
 4. Regenboog 2 3
 5. ‘t Baken 1 1