2014

DE WERKSCHUIT 1 BASISSCHOOLDAMKAMPIOEN 2014
JO SPANJERBOKAAL WORDT GEWONNEN DOOR DE WEGWIJZER 1

WIJK BIJ DUURSTEDE
Na het overlijden van Louis Hijweegen was er vorig jaar ook geen schooldamkampioenschap. Kees van den Houten van het organisatiecomité stond daar kort bij stil en opende het schooldamtoernooi op woensdag 26 maart 2014 in de basisschool Het Palet.
Vanaf het begin van het schoolschaak-damtoernooi was Louis erbij. De laatste 10 jaar hadden we samen zitting in het organisatiecomité. Dit toernooi was de eerste keer zonder Louis en dat viel niet mee. De dochter van Louis, Amanda Hijweegen, heeft nu plaats genomen in het organisatiecomité.
Dit jaar hadden we een record aantal damteams. De basisscholen schreven in met 30 teams en dat is ongeveer met reservespelers 130 deelnemers/sters. De nieuwe hoofdscheidsrechter was dhr. Teus de Mik. Hij is ook bestuurslid van de provinciale dambond. De overige scheidsrechters waren Bram Boer, Evert van Grondelle en Cor van Setten.
Categorie A (groep 7/8) Uitslagen
1e plaats De Werkschuit 1 met 12 punten
2e plaats De Wegwijzer 1 met 12 punten (door het onderlinge resultaat met De Werkschuit 1 is De Wegwijzer 1 tweede geworden)
3e plaats De Wegwijzer 2 met 9 punten
4e plaats De Regenboog 3, De Werkschuit 2 en Het Baken 2 met elk 8 punten
5e plaats Het Palet 1 en 2, De Windroos 2 met elk 7 punten
6e plaats De Regenboog 1 en Het Baken 1 met elk 6 punten
7e plaats De Regenboog 2 en de Windroos 1 met elk 4 punten

Topscoorders
Sanne en Nino van De Werkschuit en Sander van De Wegwijzer.
Meestal hebben we twee topscoorders maar nu drie omdat zij een 100% score hadden en dat hebben we beloond.

Categorie B (groep6/7) Uitslagen
1e plaats De Werkschuit 1 met 13 punten
2e plaats De Regenboog 2 met 12 punten
3e plaats De Wegwijzer 1, De Regenboog 1, met elk 9 punten
4e plaats De Windroos 3, Het Palet 1 en 2, De Horn 2 met elk 8 punten
5e plaats De Horn 3 en het Baken 2, De Windroos 2 met elk 7 punten
6e plaats De Windroos 1 en De Horn 5 met elk 6 punten
7e plaats De Werkschuit 2 en Het Baken 1 met elk 5 punten
8e plaats De Horn 1 en 4 met elk 4 punten

Topscoorders
Dennis van De Horn 3 en Vic van De Windroos 3

De Jo Spanjer bokaal 2014 wordt uitgereikt aan De Wegwijzer 1
Het resultaat van zowel het schaken als het dammen worden per team bij elkaar opgeteld. Het team met het meest aantal punten wint de bokaal. Bij gelijk eindigen tellen de resultaten van het andere team van de desbetreffende school mee ter bepaling van de eindklassering. Voor de 17e keer overhandigde mevr. Spanjer de Jo Spanjerbokaal.
Het volgende Schaak/damtoernooi vindt plaats in de maanden januari en februari 2015. Voor die data kunnen de basisscholen interne schaak/damcompetities organiseren. In maart 2015 vinden de Provinciale Schaak/damwedstrijden voor de basisscholen plaats. Als een school behoefte heeft aan ondersteuning voor het schaak en damgebeuren dan kunnen zij contact opnemen met het secretariaat van het Schaak/damtoernooi.
We bedanken Het Palet voor hun gastvrijheid en met name de leerlingen uit groep 7 en 8 voor hun inzet betreffende de verkoop van onze toernooi-winkel. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsoren. Dit zijn: Fietsdomein, Geco verhuurbedrijf, Zanskar consulting, Ankie Meutgeert Fotografie, en Hem en Haarmode.

Secretariaat/correspondentieadres
Augustus 38
3962 LV Wijk bij Duurstede
0343 575781
keesvandenhouten@hetnet.nl