Verslag 2010

Zeistenaar Arjen van Amerongen heeft de jubileumeditie van het Krommerijn Schaaktoernooi op zijn naam gebracht.  De laatste ronde tegen Tjerk Hacquebord van Moira Domtoren bleek de finale te zijn. Beide spelers hadden met vier punten de leiding in de kampioensgroep en moesten het in de laatste ronde tegen elkaar opnemen. Arjen van Amerongen wist deze partij te winnen en won daarmee het toernooi.

Het toernooi werd voor de vijfde keer door schaakvereniging Doredenkers georganiseerd.  Ondanks de vele tientallen afzeggingen door het slechte weer bevolkte zo’n ruim 100 schakers, die van heinde en verre kwamen, de aula van het Reviuslyceum. Het thema van het toernooi was Jan Timman en het hoogtepunt van deze dag was natuurlijk de komst van Jan Timman zelf. Hij nam het ’s middags in een simultaan op tegen 28 tegenstanders. Daarvan won hij 23 partijen, verloor er twee en speelde drie keer remise. Amanda de Jong was de enige Wijkse speler die na een stukoffer remise wist af te dwingen.

Het was een sfeervol toernooi en dat werd nog versterkt door het feit dat Wijk bij Duurstede getroffen werd door een stroomstoring. Tijdens de prijsuitreiking viel de stroom weg en in het schijnsel van waxinelichtjes kreeg de afsluiting van het toernooi een wel heel schemerig slot.