Verslag 2006

BURGEMEESTER OPENT 1E KROMMERIJN SCHAAKTOERNOOI
Colijn Wakkee uit Nieuwegein heeft de eerste editie van het Krommerijn Schaaktoernooi gewonnen. Het toernooi werd georganiseerd door schaakvereniging Doredenkers. De organisatie was blij verrast met het grote aantal aanmeldingen. Meer dan 100 schakers uit alle delen van het land waren afgelopen zaterdag naar de mooie aula van het Revius Lyceum gekomen om met elkaar de strijd aan te binden. De deelnemers werden in groepen van acht ingedeeld en ook was er een speciale jeugdgroep.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Swillens. Hij verrichtte de openingszet op het bord van Wouter Smeets, de eerste bordspeler van de Doredenkers. De burgemeester toonde zich verheugd met het initiatief van de Wijkse schaakvereniging en wenste alle deelnemers veel succes.

De invitatiegroep was samengesteld uit kampioenen en toppers van verschillende verenigingen uit de regio. Al gauw werd duidelijk dat de spelers aan elkaar gewaagd waren. Er werd een relatief gezien hoog aantal remises gespeeld maar deze waren beslist niet saai. Er werd op het scherpst van de snede gestreden waarbij vooral de tijdnoodfases zeker voor de kijkers spectaculair waren.

Met ingang van de laatste ronde hadden zelfs alle spelers kans op de hoofdprijs! Uiteindelijk eindigden Colijn Wakkee en Ronald Gouma op een gedeelde eerste plaats. Een beslissingswedstrijd was nodig om de winnaar vast te stellen. Deze werd door Colijn gewonnen met een fraai dameoffer. Bijzonder is dat het verschil tussen nummer 1 en nummer 8 slechts één (!) punt is wat in de meeste andere groepen genoeg zou zijn voor een podiumplaats